KELTERNE

   

En stund etterat vi hadde kommet over boka, Det norske Pentagram av Harald Sommerfeldt Boehlke, og vi satt med vidåpne øyne og sinn og studerte denne, allerede da sa min venninne og samarbeidspartner, INGER HAAS,at "Irland kallte på henne!" Det sto der beskrevet noe om St. Patrick som interesserte oss!

 

Sommeren 2016 var vi og gjorde lysarbeide på en liten forblåst øy, Sandsøy, på Vestlandet, og på veien hjemover skulle vi besøke øya Selja, hvor den irske prinsessen drev i land og ble senere funnet av Olav Tryggvason, og hun ble Helgen i Norge. Men skjebnen ville det annerledes, vi kom ikke dit p.g.a omstendigheter som inntraff.

Men vi vet jo det, at det er alltid grunner til det som skjer, tidspunktet dengang var ikke riktig, men nå som vi har vært i Irland, kan vi når som hellst dra dit!

Våren 2017 sa Inger; "Vi må en tur til Irland!", og vi begynte da research og forberedelser til en slik reise. Vi ble ganske fort forbauset over alt det spennende som dukket opp, vi visste jo nesten ingenting om Irland fra før.

Så i denne fortellingen om vår reise til Irland, så begynner jeg først med det jeg har funnet ut om kelternes historie. De har fasinert meg, og jeg vet at jeg har vært kelter i en tidligere inkarnajon. Jeg trodde at deres helligste sted var på øya IONA, nord for Skottland, men jeg hadde mye å lære!

 

De første filmene vi fant på You Tube opplyste om at kelterne opprinnelig kom fra Sentral-Europa, et område øst for Rhinen og nord for alpene, land som i dag kalles for Bavaria og Bohemia.

De var bønder, modige og krigere, og grupper av de reiste ut og fant seg områder å bosette seg i. De spredte seg ut i alle retninger, inn i Frankrike og Spania i vest, til Irland og Storbritania i nord, til Italia i syd og inn til Hellas og Tyrkia  øst.

Fra 450 f.kr til 250 f.kr, var kelterne de mektigste folk i Europa. Historikere er ikke helt sikre på når kelterne først kom til Irland, men det var trolig ca 300 f.kr.

De var ikke de første som bosatte seg i Irand, Irland har vært bosatt helt siden ca 6000 f.kr.

I en annen film om kelterne, ble det oplyst om at kelterne opprinnelig kom i denne ruten; Fra Russland, Ungarn, Østerrike, Tyskand, Syd - Frankrike, og det stilles spørsmål om det muligens var i år 1000 f.kr at de ankom til Irland.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.08 | 08:02

Hei, jeg er interessert I dette foredraget, men er det mandag 28. august eller onsdag 30. august?

...
12.08 | 08:23

Ønsker å få kontakt me lærde og kontakt
Mvh Kenneth Sunde

...
10.07 | 17:38

Hei! Jeg vil gjerne komme i kontakt med noen som spesialiserer seg på disse linjene i Norge? Spennende saker! Mhv

...
28.05 | 14:44

Kjemåefin lesing.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE